VEELGESTELDE VRAGEN.​

Hoe boek ik een artiest?
1. U vraagt de beschikbaarheid van een artiest op. (Vul alstublieft zoveel contactgegevens in als mogelijk)
2. U ontvangt een reactie van ons met antwoord over beschikbaarheid en andere opties.
3. U maakt een keuze en bevestigd deze.
4. Wij maken een boekingscontract en factuur
Hoe snel beantwoorden wij een aanvraag?
Wij doen ons best om tijdens werkdagen een aanvraag te beantwoorden binnen 24 uur.
Indien er contactgegevens ontbreken bij de aanvraag proberen wij u binnen 48 uur te helpen.
Kan ik een artiest vrijblijvend in optie nemen?
Ja, het is mogelijk om een artiest vrijblijvend in optie te nemen. Een optie plaatsen kunt u simpel doen door telefonisch contact met ons op te nemen, een email te sturen of het contactformulier in te vullen.

Opties zijn 14 dagen geldig, tenzij in de offerte anders aangegeven. Het kan voorkomen dat de artiest een andere aanvraag krijgt. In dat geval sturen wij u een melding en heeft u 48 uur om de artiest vast te leggen.
Hoe laat is de artiest aanwezig?
Doorgaans is een artiest ruim een half uur voor aanvang aanwezig. De technici zijn eerder aanwezig. Als u een band boekt of een drive in, dan zijn de technici vaak zo’n 2 uur van tevoren aanwezig. Op uw verzoek kunnen wij de verwachte aankomsttijden een week van tevoren melden.
Wat als een artiest verhinderd is?
In de praktijk komt het vrijwel nooit voor dat een artiest een optreden moet afzeggen. Mocht een artiest door omstandigheden toch verhinderd zijn dan zal Artist en Planning er alles aan doen om voor een geschikte vervanging te zorgen.
Hoe verloopt de betaling?
De factuur die u ontvangt dient in de regel uiterlijk 14 dagen voorafgaand aan het optreden te worden voldaan. In uw contract staan eventueel afwijkende betalingsafspraken.
Wat is BUMA?
Voor de openbaarmaking van auteursrechten is degene die een artiest laat optreden of op een andere manier muziek ten gehore brengt een vergoeding verschuldigd aan Buma. Deze vergoeding bedraagt 7% van de gage.

Artist en Planning is gerechtigd namens de vereniging Buma deze auteursrechtelijke vergoeding bij u, als opdrachtgever, te incasseren.
Wat is een rider?
Een rider is een document waarin de wensen en eisen van een artiest staan. Vooral bekende artiesten hebben vaak een aantal wensen, zoals een eigen kleedkamer, een bepaald, drinken, een eenvoudige maaltijd enzovoorts.

Naast dit soort riders kan er ook een technische rider zijn. In technische riders staat bijvoorbeeld welke microfoons en hoeveel monitoren gewenst zijn. Als een act een rider heeft wordt deze altijd meegestuurd met het contract en vormt net als onze algemene voorwaarden onderdeel van de overeenkomst die ook ondertekend moet worden.